Bladmuziek voor Strijkinstrumenten

De rubriek met strijkinstrumenten bevat alle muziek voor viool, altviool, cello en contrabas in alle mogelijke bezettingen met of zonder klavierinstrument. Ook vindt u hier de muziek voor viola da gamba. De viola da gamba is ook een familie van de strijkinstrumenten en heeft zijn oorsprong in de gitaar. Dit instrument kan gezien worden als een voorloper van de cello. Een belangrijk verschil is dat de viola da gamba onderhands en de cello bovenhands wordt gestreken. Muziek voor gitaar is overigens te vinden in de rubriek “Overige instrumenten”.

Aanbod

Het aanbod van bladmuziek voor strijkinstrumenten is ingedeeld in vier categorieën. Om te beginnen is er de vioolrubriek. Binnen deze rubriek kan er gefilterd worden op bladmuziek voor viool en altviool al dan niet met piano. Als tweede is er dan het aanbod voor cello. Vervolgens is er een kleine rubriek met muziek voor viola da gamba. Als laatste is er de categorie “Diverse strijkers”. In deze groep staat alle muziek voor strijkers die spelen in kleine ensembles. Composities voor de grotere orkestbezettingen in full-score zijn te vinden in de rubriek “Orkest”.

Zoeken naar muziek voor strijkers

De rubriek “Diverse strijkers” bevat alle muziek voor strijkers in ensemblesamenstelling. Het zoeken van deze muziek is zeer eenvoudig. Binnen de rubriek kunt u filteren op samenstelling. Er kan gefilterd worden op verschillende samenstellingen: duetten, trio’s, quartetten en quintetten soms aangevuld met een klavierpartij. Voor exacte informatie betreffende bezetting en notatie bieden de afbeeldingen bij elk muziekstuk uitsluitsel. Neem contact met ons op indien u aanvullende vragen heeft.