Muziekboeken & Liedbundels

Ook voor het gewone muziekboek kunt u bij Antiquariaat De Minstreel terecht. Naast de enorme collectie bladmuziek is er ook een keur aan interessante boeken beschikbaar. Hieronder bevinden zich naast Nederlandse ook veel Duitse en Engelse uitgaven. In de meeste gevallen wordt de taal in de titel of omschrijving vermeld. Neem bij twijfel gerust contact met ons op via het contactformulier. Tevens beschikken we over veel boeken die uitsluitend nog antiquarisch zijn te verkrijgen.

Aanbod

Het aanbod van de muziekboeken is ingedeeld in een drietal categorieën. Als eerste is er de categorie van “Algemene muziekboeken”. Hieronder vallen biografische werken, boeken over muziekgeschiedenis, instrumenten etc. In de tweede categorie vindt u alle boeken met muziektheorie als thema. Veelal gaat het hier om studieboeken en naslagwerken voor de muziekstudent, uitvoerend musicus of muziektheoreticus. De laatste categorie betreft boeken over orgels. In deze categorie vindt u boeken over orgelbouw, beschrijvingen van orgels en boeken met betrekking tot de uitvoeringspraktijk op het orgel. Kortom: voor de orgelliefhebber een echte aanrader.

Zoeken naar boeken

Boeken kunnen op eenvoudige wijze worden gevonden in de webwinkel. Hiervoor gaat u in de hoofdcatalogus naar “Boeken” en kiest u vervolgens één van drie subrubrieken “Boeken algemeen”, “Boeken over orgels” of “Muziektheorie”. Er volgt dan een compleet overzicht van het gehele boekenaanbod. Concrete titels of auteurs kunnen na de eerste stap ook ingegeven worden in de zoekmachine bovenaan iedere pagina. Deze laatste functie is met name handig voor hen die gericht zoeken naar een bepaald werk.