Bladmuziek voor Zang & Koor

In deze afdeling vindt u muziek voor koor en de muziek voor solozang. Onder koormuziek vallen alle zogenaamde klavieruittreksels van grote oratoria, opera’s en andere koorwerken. Deze bladmuziek bevat alle koorpartijen en een ondersteunende klavierpartij. Tevens bevat de rubriek koorpartituren. Deze uitgaven bevatten doorgaans alleen de koorpartijen. Hoe kunt u vaststellen of het gaat om klavieruittreksel of koorpartituur? In onze webshop is van elk muziekstuk de eerste pagina te raadplegen. In de meeste gevallen geeft deze afbeelding hier uitsluitsel over. Wij adviseren u zodoende om de afbeeldingen bij het muziekstuk te raadplegen alvorens over te gaan tot het plaatsen van een bestelling. Bij twijfel kunt u (eerst) contact met ons opnemen, maar het is ook mogelijk om dit als opmerking mee te geven bij uw bestelling.

Solozang en stemhoogte

Ook muziek voor solozang komt u tegen in deze rubriek. Bij de meeste stukken staat aangegeven voor welke stemsoort het werk bedoeld is. Mocht de hoogte van de notatie echter niet vermeld staan dan kunt u ook nog nagaan of de afbeeldingen hier uitsluitsel over geven. Het aanbod loopt overigens nogal uiteen en betreft liedrepertoire uit heden en verleden. Voor geïnteresseerden heeft Antiquariaat De Minstreel een groot aanbod van Schuberts liederencycli in alle mogelijke toonsoorten beschikbaar. Neem even de tijd om door ons gevarieerde aanbod te bladeren. Wellicht vindt u datgene waar u al langere tijd naar op zoek was.

Filter op specialisatie

Het is mogelijk om binnen de categorieën koormuziek en solozang nog verder te specialiseren. Verzamelalbums zijn op deze manier in één oogopslag te raadplegen. Bij koormuziek is muziek voor kinderkoor ook als specialisatie te kiezen.