Bladmuziek voor orkest

De rubriek met bladmuziek voor orkest bevat grotendeels composities voor de grotere orkestbezettingen in full-score. Werken voor kleine ensembles zijn opgenomen in de rubriek van het hoofdinstrument. Strijkkwartetten kunt u terug vinden onder de rubriek “Strijkinstrumenten”, “Diverse Strijkers”. Daar treft u muziek voor verschillende samenstellingen zoals: duetten, trio’s, kwartetten en kwintetten al dan niet aangevuld met een klavierpartij. Blaaskwintetten zijn te raadplegen onder de rubriek “Blaasinstrumenten”.

Indeling van de orkestrubriek

De indeling voor orkestmuziek is tweedelig. De rubriek “Partituren” bevat full-score partituren. Met full-score wordt een boek bedoeld waarin de muziek van alle instrumenten en stemmen in een compositie zijn opgesteld. Dit is veelal in een vaste volgorde. Het is voor een dirigent (bij repetities en uitvoeringen) groot genoeg om te kunnen lezen. Daarnaast is er de categorie zakpartituren. Ook wel bekend als miniatuurscore. Een zakpartituur is ook een full-score, maar dan in pocket- of A5-formaat. Het is te klein voor gebruik tijdens uitvoeringen, maar handig voor studiedoeleinden. Een miniatuurscore bevat vaak ook veel extra informatie m.b.t. de uitvoeringspraktijk . Wij nodigen u van harte uit om ons ruime aanbod aan zakpartituren eens nader te bestuderen.

Bladmuziek voor orkest inclusief losse partijen

Antiquariaat De Minstreel is ook in het bezit van een aantal sets bladmuziek voor orkest. Dit is inclusief de losse partijen. Deze worden echter nog niet online aangeboden. Interesse hiervoor kunt u door middel van ons contactformulier bekend maken. Wij informeren u graag over het aanbod. Kijk voor vakliteratuur eens in de rubriek “Boeken”: een aanrader. Daarin treft u met regelmaat literatuur aan over directie en strijkinstrumenten etc.